top of page
Family Playing Cricket

"Osnaženo roditeljstvo za osnaženu djecu"

Projekt na području Siska i Virovitice u organizaciji Centra za osobni rast i razvoj PRIČAJ MI O SEBI u suradnji s Majom Jakšić, psihoterapeutkinjom i stručnjakinjom za obiteljsku dinamiku

Picture2.png
Picture1.png

Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

O projektu

Cilj ovog projekta je pružiti podršku roditeljima u svladavanju izazova roditeljstva korištenjem logoterapijskih koncepata.

Roditeljstvo je izazovan put koji često nosi sa sobom različite dileme, brige i neizvjesnosti. Upravo zato smo odlučili pokrenuti ovaj projekt kako bismo roditeljima pružili podršku i alate koji će im pomoći u suoćavanju sa svakodnevnim izazovima.

 

Kroz predavanja, radionice i individualne savjetovanje, roditelji će imati priliku naučiti nove tehnike i strategije koje će im olakšati svakodnevno roditeljstvo te dobiti korisne uvide i savjete za izgradnju snažnih, zdravih odnosa unutar obitelji.

 

Logoterapija, koja je ključni dio našeg pristupa, pružit će roditeljima dodatne alate za pronalaženje smisla i svrhe u roditeljstvu, jačanje otpornosti te stvaranje harmonične obiteljske dinamike i ispunjenog roditeljstva.

Osim pružanja podrške u svakodnevnim izazovima roditeljstva, ovaj projekt će se fokusirati na specifične potrebe roditelja u različitim fazama djetetovog razvoja. Razumijevanje važnosti svake faze razvoja djeteta pomoći će roditeljima da prilagode svoj pristup i odgojne metode te da lakše savladaju izazove koji se javljaju u tim periodima.

Komunikacija unutar obitelji bit će ključna tema projekta, jer je ona temelj zdravih odnosa i emocionalne povezanosti među članovima obitelji - kako uspostaviti otvorenu i podržavajuću komunikaciju s djecom, kako razumjeti njihove potrebe i osjećaje te kako rješavati konflikte na konstruktivan način.

 

Na kraju, cilj je unaprijediti dobrobit i sreću obitelji, pružajući im potrebne alate i podršku za uspješno roditeljstvo i harmonične odnose unutar obitelji!

bottom of page